środa, 30 maja 2012

Błyskawiczne przekąski z ciasta francuskiego z czekoladą





Robota w 20min, idealne przedsesjowo, przedwakacyjnie, przedpodróżowo.
Ja ciasto francuskie kupiłam mrożone, ale z powodzeniem można zrobić samemu, tylko dłużej schodzi, a mi dziś zależało na czasie.

Wycinamy kwadraciki z ciasta i w środku dajemy po 1 kostce czekolady.
Pieczemy ok 15-20min w temp ok. 180C - trzeba obserwować, aż ciasto będzie rumiane
I gotowe ;)






5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie pyszne przekąski!

    OdpowiedzUsuń
  2. coś dla mnie ^^ szybko, prostu i z czekoladą :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ciasto francuskie jest niezastąpione gdy nie ma się czasu na długie pieczenie słodkości. W połaczeniu z czekoladą jest pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cześć!
    Zapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
    Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
    Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!

    http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/

    OdpowiedzUsuń