Robota w 20min, idealne przedsesjowo, przedwakacyjnie, przedpodróżowo.
Ja ciasto francuskie kupiłam mrożone, ale z powodzeniem można zrobić samemu, tylko dłużej schodzi, a mi dziś zależało na czasie.
Wycinamy kwadraciki z ciasta i w środku dajemy po 1 kostce czekolady.
Pieczemy ok 15-20min w temp ok. 180C - trzeba obserwować, aż ciasto będzie rumiane
I gotowe ;)
Uwielbiam takie pyszne przekąski!
OdpowiedzUsuńcoś dla mnie ^^ szybko, prostu i z czekoladą :D
OdpowiedzUsuńciasto francuskie jest niezastąpione gdy nie ma się czasu na długie pieczenie słodkości. W połaczeniu z czekoladą jest pycha :)
OdpowiedzUsuńCześć!
OdpowiedzUsuńZapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!
http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/
pycha!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)