czwartek, 22 grudnia 2011

krem rosołowy (wegetariański)

To mój mały osobisty eksperyment.
Udany :P


składniki:
1,5l wywaru warzywnego (ja dałam 2 kostki na te 1,5l, wyszedł słabszy, ale potem jest większe pole manewru z przyprawianiem)
vegeta, maggi, sól i pieprz do smaku
1 zestaw włoszczyzny
ulubiony mały makaron

Przygotowanie:
Gotujemy warzywa w bulionie, przyprawiamy, gdy są już miękkie - wszystko miksujemy.
W osobnym garnku przygotowujemy makaron.

Dekorujemy posiekaną pietruszką :)

2 komentarze:

  1. Fajny pomysl, tylko te wszystkie kostki i maggi... skoro chcesz sie zdrowo odzywiac, to wywal to wszystko :) Przepraszam, nie chce sie wymadrzac, ale od ponad roku nie uzywam takich rzeczy i wiesz co? Satysfakcja ogromna :)))
    Wesolych Swiat!

    OdpowiedzUsuń
  2. ok, ale jak robię wywar bez mięsa to nie mam za bardzo go na czym zrobić :)

    OdpowiedzUsuń